maanantai 30. heinäkuuta 2018

Topin ja Riitun pennut

Topin ja Riitun pennut syntyivät tiistaina 24.07.2018.
Pentuja syntyi seitsemän, viisi urosta ja kaksi narttua.





































Riitun synnytys käynnistyi normaalisti avautumisvaiheella. Kunnollisia työntöjä ei alkanut tulemaan ja päätin lähteä käymään eläinlääkärissä tarkistuttamassa tilanteen. Riitu oli täysin avautunut, pentujen sydänäänet näkyivät hyvinä ultrassa, mutta kunnollisia työntöjä ei vaan tullut, joten päädyttiin sektioon. Riitun kohtu oli kiertynyt itsensä ympäri, joten pennut eivät olisi voineetkaan syntyä normaalisti. Sain olla synnytyksessä mukana pennun vastaanottajan ja kuivaajan roolissa. Ihmetys oli suuri kun pentuja olikin seitsemän, vaikka ultrassa oli näkynyt 4-5. Onneksi kaikki pennut olivat elinvoimaisia heti synnyttyään. Riitun kohtu jouduttiin poistamaan koska pentujen poiston jälkeen oli hauras ja luultavimmin ollut verenkierto-ongelmaa kiertymän vuoksi. Iso kiitos kuuluu Harjavallan eläinlääkäripelvelulle ja eläinlääkäri Emma Alvelle!

Riitu ja pennut voivat nyt hyvin. Pentujen painot ovat lähteneet nousemaan. Tyytyväisen oloista sakkia tuntuu olevan, syövät ja nukkuvat.

Tällä hetkellä molemmat tyttöpennut etsivät sijoituskotia mieluiten Satakunnan alueelta, sijoitus onnistuu myös kauemmas mikäli sijoitusperhe on aktiivinen näyttelyiden ja kokeiden osalta.
Pojat myydään perhekoiriksi ja toki toivon että joskus päätyisivät pyörähtämään näyttelyissä ja mikäli potentiaalia on niin myös käyttökokeisiin. Kaikille pennuille ensisijaisesti toivon löytyvän aktiivisen kodin joissa koira pääsee elämään perheen parissa rakastettuna perheenjäsenenä.

Tytöt



Pojat






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti