sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Onnistumisia

Tänään oltiin Ikaalisten maastoissa mejäilemässä. Pukaran Erämiehet ry oli järjestänyt yhden tuomarin kokeet hyvissä maastoissa ja ilmakin oli meille suht suotuisa. Lämpömittari nousi kyllä yli 20 asteen mutta ukkostakin oli ilmassa. Ennen kuin mennään itse koesuoritukseen, kävin ajamassa vielä lauantaina harjoitusjäljen Lassen kanssa, joka ei kylläkään mennyt yhtään hyvin, kuumuus häiritsi sekä metsän kuivuus.

Onneksi siis lauantain ja sunnuntain välisenä yönä oli satanut. Jännitykseltäkään ei säästytty sillä Pukaran maastoissa oli juuri pari päivää sitten nähty karhu ja Lassen pälyily ja säpsähtely ekalla jälkiosuudella ei ainakaan ohjaajaa yhtään rauhoittanut. Mutta maaliin selvittiin ja vielä tuloksen kera.
Tuomarina meillä oli Aila Hauskamaa.
Koeselostus: Lasse ohjataan jälkityöhön joka pääosin maavainuista, mutta myös ilmasta tarkennetaan. Alussa jälkityö on varovaista jopa arkaa, mutta 1 kulman jälkeen vauhti paranee ja tullaan ripeästi tarkastellen kaadolle joka kannetaan tielle. Makuut merkataan, kulmat tarkasti. Alun tarkastuslenkit ja puurtavuus pudottavat tänään pisteitä. Nuori koira joka varmuuden ja kokemuksen lisääntyessä varmasti petraa tästä. AVO 1 40 pistettä!!

Tästä on mahtava jatkaa!!
Kesä nyt taukoillaan kokeista ja sitten syksyllä koitetaan vielä kokeisiin. Olen saanut arvokkaita treenausvinkkejä ja niitä nyt harjoitellaan kesän aikana.

Kiitos vielä Pukaran erämiehille ja -naisille hienosti järjestetyistä kokeista. Meitä oli taas mahtaja porukka jäljestämässä ja oppaina, tuomaria unohtamatta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti