torstai 15. huhtikuuta 2010

Jalannostoa ja tietotaidon jakamista

Kalle harjoittelee kovasti jalannostoa mikä useimmiten jo onnistuu tosi hyvin. Pienoista merkkailuakin jo kävelyillä on huomattavissa. Sitten pissan jälkeen kuuluu ruopia, eikö vain? Noh, Kallen ruopimiset muistuttavat enemmänkin vielä takajalkojen venytysliikkeiltä. On siinä hymyssä pitelemistä kun poika vielä tämän operaation jälkeen luo minuun ylvään katseen kuin kysyen; "Eikö mennytkin hienosti?" Pakkohan se on pientä kehua =)

Tuttavani tuttava on hankkinut seropi-pennun (saksanseisoja-karjalankarhukoira). Puppe on nyt 11 viikkoa ja ottanut hienoisen yli-otteen talon emännästä. Ulkoilusta omalla pihalla on tullut painajainen. Poika hyppii ja näykkii vaatteista, komennettaessa meno vaan yltyy ja alkaa itse komentamaan haukkumalla. Annoin ohjeiksi selän kääntämisen ja jos ei tepsi niin sitten pidettävä "puhuttelu" sekä korostettava johtajuutta. Näitä sitten testailtiin pihamaalla ja pientä tulosta oli jo nähtävissä. Ihana pentu oli, tosi kuuliainen ja kumminkin nöyränkin oloinen. Parin viikon päästä luulisi jo näkyvän muutosta.
En sitten päässyt agilitykoulutusohjaajakurssille vähäisen osallistujamäärän vuoksi, tylsää.
Viikko vielä töitä, mahtavaa!!

3 kommenttia:

 1. Moikka!
  Nyt pääsin lukemaan uutta blogiasi ja mukavahan sitä on lueskella. Koirien ja omistajien seikkailut ovat mielenkiintoista luettavaa. Ja koneella kuluu aikaaaaa.. Kalle on oikeesti hassu pieni äijä, voin kuvitella tuon venyttelyruopimisasennon:)
  Selättämisestä olen eri mieltä, mutta ehkä se tuonrotuiselle koiralle sopii. Koulutusta ja positiivista vahvistamista:)
  terv.Leena

  VastaaPoista
 2. Siis omistaja kääntää selän koiralle, ei selätetä koiraa =) Eli huomiotta jättämistä =)

  VastaaPoista
 3. Oops, luin huonosti ja ymmärsin väärin. Hyvä Kirsi -samoilla linjoilla ollaan:)

  VastaaPoista