torstai 21. lokakuuta 2010

Töitä ruuan eteen

Tekeehän ihminenkin töitä että saa tuotua ruuan pöytään..
Mä innostuin koirammelehden jutun perusteella ruokkimaan koiria aina välillä eritavalla. Tai pikemminkin tarjoilemaan sen ruuan eri tavalla. Ajatus siitä että koirat syövät aina tylsästi kupista pisti liikkeelle. Väsäsin voirasioista, vessapaaperin hylsyistä, tyhjistä pulloista ruoka-automaatteja. Aktivointileluja meillä olikin jo pari, joten mukavasti vaihtelua koirille. Siis ruoka laitetaan esim voirasiaan ja kansi kiinni. Laatikko koiralle ja siinä sitä pähkinää purtavaksi miten kansi aukeaa ja pääsee käsiksi ruokaan, noh, tässä ei kauan mennyt. Pullo toimii niinkuin kongo, sitä kun tönii ja pyörittää niin nappulaa lentää, tästä tavasta tykkää Peppi. Kallen suosikki on paperihylsyt, ne ei kolise ja ne saa repiä, eli nappulat hylsyn sisään ja molemmat päät taittaa kiinni, voi myös käyttää maalarinteippiä kunhan valvoo ettei koira syö sitä.
Koirilla menee mukavasti aikaa kun ahertavat ruuan kimpussa ja minä saan esim syödä aamupalan ilman tuijotusta.. Sekä, tämä tapa pitää mielen virkeänä kun saa puuhastella.
Toki annan vielä ihan normaalisti ruuan kupistakin, varsinkin kun sinne lisätään herkkuja.
Tällä tavalla ruokkien koirat pitää ruokkia eri huoneissa ettei tula riita-tilanteita.

Agility tuottaa päänvaivaa, olen nimittäin ohjannut Peppiä vuosia "väärin" ja nyt uuden tavan opettelu tuottaa koiralle että ohjaajalle päänvaivaa. Mutta emme luovuta, olen päättänyt oppia uuden tavan.piste.
Huomenna sitten startataan Seinäjoelle sertit silmissä kiiluen, saas nähdä minkä värisen nauhan kanssa sieltä sitten  palataan..

Niih, ja jos teillä on ajatuksia itsetekoisista aktivointivälineistä, joista voisi ruuan tarjoilla, niin ideoita otetaan vastaan. = )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti