maanantai 1. tammikuuta 2018

Uusi vuosi 2018

Niin vaan vaihtui taas vuosi. Blogi on ollut hyvin vähäisellä käytöllä noin päivitysten osalta. Jospa tänä vuonna saisin itseäni niskasta kiinni ja kirjoitettua tännekin jotain enemmän.

Kallen viimevuoden tavoitteena oli startata vesiriista kokeessa, mutta se meni vähän mönkään kun poika oli juoksunarttujen höyryjen pauloissa.

Kalle kävi yhdessä näyttelyssä Jämijärvellä. Tuomarina Vesa Lehtonen:
"Pitkärunkoinen ja matalaraajainen kokonaisuus. Hyvät pään mittasuhteet, mutta kuono saisi olla voimakkaampi. Hyvä kaula. Selkälinja saisi olla suorempi. Hieman käyrät eturaajat. Pitkä lanne. Liikkuu määrätietoisella askeleella." AVO H

Rallytokoa ollaan vuosien varrella treenailtu kotona ja pikkukursseilla. Loppuvuodesta lähdettiin extempore kisoihin ja hyvinhän ne meni vaikka Kalle silloinkin oli sekaisin tytöistä (Riitulla oli juoksut). Kokonaistulos oli 93/100 pistettä. Tuomarin kommentti oli, Hienoa kannustusta, taitava pari. Harmikseni palveluskoiraliitto pisti näppinsä tähän lajiin ja päätti että vuoden 2018 kisoihin tarvitaan lisenssi. Meille kun tämä rallytoko on vain sellaista höntsäilyä, niin pistää miettimään jatketaanko kisauraa vielä.

Topi saavutti Suomen muotovalioarvon viime vuonna ja osallistui sitten vielä mäyräkoiraliiton pääerikoisnäyttelyyn. Tuomarina Valeria Bobikova.
" Excellent head & expression. Excellent character a temperament. Good neck. Good pigmentation. Good topline. Join a little arched. Brisket be good and underline. Excellent bones. Excellent position of farelegs, rear legs in mevement little short steps. Movement in good balance. Excellent coat." KÄY ERI KÄK 1 SA PU4 ja ROPKÄY!!

Tänä vuonna olisikin tarkoitus koittaa päästä MEJÄ-kokeisiin ja käydä parit KV näyttelyt.

Riitu käväisi viime vuonna yhdessä näyttelyssä. Tuomarina Ingela Kyrklund.
" Utm. typ. Kunde ha bättre propostion i huvudet. Korrect bett. Ganska brant ansatt hals. Bra förbröst. Bra överlinje. Högansatt svans. Tillräckligt vinklad bak. Rör sig med bra drive men ser ännu luftig ut." NUO ERI NUK 4

Riitu sai ensimmäiset pentunsa toukokuun alussa Thilia Thalian kennelnimelle.
MEJÄ-kokeisiin ja näyttelyihin yritetään osallistua tämän vuoden puolella ja ehkä syntyy myös rouvan toinen pentue.

Elsa opetteli viimevuoden perustottelevaisuutta ja käytiin Kynäsjoen eräpalvelun treeneissä. Kyyhkyt kiinnosti vähän liikaakin mutta lentoon-laukaisukone taisi vähän jännittää. Saatiin neidille pari hyvää seisontaa.

Tänä vuonna olisi tarkoitus jatkaa kanakoiratreenejä ja kiertää muutamat näyttelyt. Lonkkakuvat olisi tarkoitus ottaa nyt keväällä. Ja ehkä loppuvuodesta saatetaan alulle pieniä punanuttuja.

Hyvää alkavaa vuotta 2018


1 kommentti:

  1. Hyvää alkavaa vuotta 2018! Niin se uusi koiravuosi taas alkaa uusin tavoittein ja toivein. Kesää kohti mennään:)

    VastaaPoista