sunnuntai 20. tammikuuta 2013

pentula hiljeni

Eilen oli se päivä jolloin koti hiljeni pentujen äänistä.


Liisa, nykyisin Peppi, muutti Punkalaitumelle sijoitukseen. Tänään kävin tyttöä katsomassa uudessa kodissaa ja hyvin on alkanut kotiutuminen. Peppi tulee erikoistumaan kanttarellien etsijäksi ja on aloittanut harjoitukset joissa on jo edistynyt hyvin.

Leevi muutti Raumalle ja on edelleen Leevi. Leevi pääsi ensimmäisenä yönä perheen 10-vuotiaan pojan viereen nukkumaan lattialla ja eka yö menikin näin todella hyvin.

Lauri, nykyisin Vili, muutti Poriin Luna-russelin kaveriksi. Vililläkin ensimmäinen yö on mennyt hyvin. Viliä tullaan tulevaisuudessa näkemään ehkä agilityn ja näyttelyiden parissa.

Lasse, no Lasse on edelleen kotona ja pysyykin nyt jonkin aikaa. Lasse on jostain kummasta syystä saanut kirsikkasilmän, eli vilkkuluomen tyvessä sijaitseva kyynelrauhanen on pullahtanut esiin. Tästä olen nyt saanut selville että tämä vaiva saattaa tulla rajuista leikeistä, vedosta tai silmän rauhasen tyven sidekudoskiinnikkeiden heikkous mahdollistanee rauhasen esiintulon. Huomenna saan selville voiko näin pienen pennun silmän jo leikata. Tämä kirsikkasilmä saattaa olla myös perinnöllinen. Russeleilla tämä vaiva on harvinainen, yleensä tätä esiintyy englanninbulldogeilla, amerikancockerspanieleilla ja tiibetinspanieleilla. Vaarallinen tämä "sairaus" siis ei ole. Nyt siis tiputellaan kostutustippoja pojan silmään.

Kuva lassesta ja kirsikkasilmästä

Lasse oli tänään myös mukana tapaamassa Peppiä ja meno oli tämän näköistä.
Astakin on jo kotiutunut ja siirtyy lähipäivinä Reetan nimiin. Kiitos perhe Kunnassalolle mahtavasta yhteistyöstä!

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti Lassen silmä tulee mahdollisimman nopeasti kuntoon. Jääkö Lasse Pepin ja Kallen kaveriksi?

    VastaaPoista
  2. Voi, pieni Lasse parka! Onneksi pikkuinen ei näytä kärsivän sitä "kirsikkasilmästä". Toivomme pikkaista paranemista! :)

    VastaaPoista