lauantai 19. maaliskuuta 2011

Naapuritalon hurjat-haukut

Tänään iltapäivän lenkki ei alkanut kovin mukavasti. Naapuritalossa asuu kolmen englanninbulldogin omistaja joka ulkoiluttaa koiriaan aina vapaana. Koirat ei todellakaan ole hallinassa, vaan syöksyvät aina tervehtimään jos sattuvat meidät näkemään. Onneksi nämä ovat ystävällisiä koiria, mutta en silti pidä siitä että ne tulevat vauhdilla törmäten Peppiin ja Kalleen. Lähinnä jännitän sitä että omat koirani hermostuvat tästä rajusta tervehtimistavasta.
No, tänään sitten englanninbulldogeilla oli vieraana mustaterrieri.. Sehän juoksi ystäviensä kanssa täysillä meitä kohden. Tilanteen tajutessani työnsin vaunut selkäni taakse ja samaten koirat, jotka huusivat järkytyksestä, Kalle jopa kakkasi alleen. Otin tukevan asennon ja nappasin mustaterrierin kiinni sen juostessa kohti koiria ja vaunuja. Onneksi se oli ainakin ihmisille kiltti, sillä se olisi hetkessä teilannut mut jos olisi halunnut. Tärisin kiukusta. Kohta perässä tuli nainen ja huusin sille että koirat on pidettävä kiinni. Tämä vastaa ettei se ole hänen koiransa! No jos ulkoiluttaa vieraan koiraa, eikö se silloin suurella syyllä olisi pidettävä kytkettyny!? Sentään tämä nainen tajusi pyytää anteeksi. Muistutin häntä vielä toistamiseen koirien kiinnipidosta.
Olen kyllä nyt päättänyt, että jos nämä koirat vielä kerran tulevat vapaina meitä kohden, ilmoitan asiasta poliisiin. En tiedä voiko virkavalta asialle mitään, mutta voisivat ainakin käydä asiasta mainitsemassa.. Mietein kyllä lenkillä, että jos käyn ostamassa bulldoggien omistajalle hihnoja..
Pakko avautua tänne, vieläkin kiukuttaa omistajan välinpitämättömyys. Onneksi ei kukaan koirista loukkaantunut ainakaan fyysisesti..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti