maanantai 26. heinäkuuta 2010

Vauvoja tiedossa, huolia, russelitapahtumaa..

Niin, Tilli tapasi komean Paten, Lecibsin Patentin. Nyt toivottavasti on luvassa pikku-Tillejä ja pikku-Pateja. Yhdistelmästä lisää kotisivuillani pentuja-osion alta. http://schadachs.kotisivukone.com/

Pepillä on ollut selittämätöntä oksentelu/ripulointia noin puolen vuoden ajan. Pahoinvointi alkaa aamu-yöstä, ja kun neiti pääsee ulos syömään ruohoa, vaiva helpottaa. Tätä siis on esiintynyt satunnaisesti. Nyt viikko sitten otin puhelimen ja soitin eläinlääkäriin, viime torstaina sitten tapasimme lääkärin, joka kyseli vaivasta ja ruokailu-ajoista. Meinasi että kun on kyse näin nuoresta koirasta, ei vikaa olisi maksassa eikä munuaisissa. Ruokailu-ajat ovat nyt muuttuneet, iltaruoka annetaan mahdollisimman myöhään, annan sen nyt klo 22.00, koska lääkäri meinasi että vatsalaukku pääsee yön aikana tyhjenemään ja siksi vatsahapot saavat pahoinvoinnin aikaan. Lisäksi Peppi sai suolisto-antibiootti kuurin sekä vatsaa rauhoittavan kuurin. Näillä on nyt pahoinvointi pysynyt kurissa ja toivottavasti pysyy kuurien jälkeenkin. Jos oireet jatkuvat mennään uudestaan lääkäriin ja sitten otetaan verikokeet.

Viime viikolla käytiin Pepin kanssa myös hierojalla. Peppi taisi muistaa Minnan kun heti halaamaan tätä meni, kun laskeutui maan tasalle. Nätisti kellahti viltille ja antoi hieroa suht hyvin. Lanneosan pienten jumien takia vähän itketti, mutta kun jumit antoivat periksi Peppikin rentoutui. Parasta taisi olla venyttelyt, silloin painui simmut kiinni ja neiti nautti. Minna opasti meitä nyt hakemaan B-liuosta Mustista &Mirristä, auttaa kuulemma lihaksia palautumaan ja on hyvä syöttää kuuri-omaisesti.

Lauantaina lähdettiin aamusella ajamaan kohti Turkua ja russeli-erkkaria. Pikku-eksymisien jälkeen löydettiin perille ja oli ihana nähdä niin paljon pelkästään russeleita yhdellä kertaa. Upeita koirulaisia oli paikalla paljon ja taas tuli julki tämän rodun rikkaus, yhtään samannäköistä veijaria ei ollut.
Meiltä oli koko russelipoppoo turisteina paikalla ja Reeta oli mukana myöskin. Tavattiin Pepin mahdollisten pentujen tulevaa isä-ehdokasta. Tämä nuori herra esiintyi hienosti saaden ERIn ja oli kilpailuluokan neljäs.
Tästä sitten lähdettiin ajamaan kohti Hämeenkyröä ja Ansometsän russelitapahtumaa. Leena oli järjestänyt tämän vuoden pennuille tapaamisen ja kutsunut mukaan myös muita russeleita ihmisineen. Erityisesti minulle jäi mieleen aivan ihana Hilkka ja upeankomea Pilkku. Kisan pojat olivat mielestäni kuin kopioita äidistään, yhdennäköisyys oli valtaisa. Leena oli järjestänyt pientä ohjelmaa ja yksi niistä oli juoksukilpailu. Metsäpolkua pitkin pikku tappijalat sitten kiisivät ja hienoja aikoja tuli. Kalle juoksi sprintti-juoksun Suomenmestarin, Jeppen, kanssa samoihin aikoihin, vähän päälle 4 sekunnin ja Peppi ja Asta juoksivat päälle 5 sekunnin. Tästä on nyt lähtenyt pieni ajatus liikkeelle, josko tarttis Kallen kanssa alkaa harrastamaan juoksua, hmm, mietitään.

Tässä kaiketi viikon kohokohdat olivatkin. Mainittakoon vielä tämän päiväisen lenkin jälkeen tehty esineruutu. Kalle teki ensimmäisen esineruutunsa ja teki sen taidolla, hieno pieni mies ja Pepillä oli ekaa kaksi esinettä piilossa, ekan löydyttyä vauhti loppui eikä oikeen heti hoksannut että siellä on piilossa myös toinen esine, mutta aika nopeasti kekkasi ja lähti hakemaan, ja voi jee sitä riemua kun esine löytyi, ihana Peppulaina.

H&Mn syyskuvasto saapui, ja miten mun tekiskään mieli pukeutua kaikkiin ihaniin neulejakkuihin.. Mä tykkään syksystä. Pari kuukautta ja mun haave on totta.

1 kommentti:

  1. Vai että syksyä jo kaipailet? Pimeää ja sadetta?? Tänään oli onneksi jo viileämpää monen viikon helteen jälkeen. Mua on ainakin helle väsyttänyt ihan mahdottomasti. Lomat alkaa loppua pikkuhiljaa. Sulla alkaa jännät ajat elämässä - kutakuinkin totaalinen elämänmuutos tulossa :) Positiivinen sellainen. Hyvää vointia toivottaen Leena ja lauma

    VastaaPoista